Допомогти

Політика приватності

Останнє оновлення 05.06.2020

Благодійна Організація «10 гривень» піклується про ваші персональні дані і робить все можливе, щоб захистити їх. Ця політика приватності написана для того, щоб допомогти вам зрозуміти, які ваші персональні дані збираються, зберігаються і використовуються, і що відбувається з ними, коли ви використовуєте наш сайт  https://10hryven.com.ua/ («вебсайт»).

У Політиці приватності ми відповідаємо на такі питання:

  1. Хто ми?
  2. На що поширюється політика приватності?
  3. Які дані ми збираємо і навіщо?
  4. Як довго ми зберігаємо ваші дані?
  5. Чи передаємо ми дані третім особам?
  6. Чи робимо ми трансфер даних?
  7. Чи використовуємо ми файли кукі?
  8. Які права я маю щодо моїх даних?
  9. Як ми оновлюємо політику приватності?

1.   Хто ми?

Ми БО «10 гривень» (CO «10 HRYVEN»), наш офіс розташований за адресою 03134, м.Київ, вулиця Сім’ї Сосніних, будинок 17. Далі по тексту БО «10 гривень» буде згадуватися як “фонд”, «ми» і «наш». Ми визначаємо які, з якою метою і як будуть оброблятися ваші персональні дані.

При виникненні питань ви можете з нами зв’язатися, відправивши лист на пошту o.sidak@10hryven.com.ua. Також ви можете відправити лист нам в офіс за адресою: 03134, м.Київ, вулиця Сім’і Сосніних, будинок 17.

2.   На що поширюється політика приватності?

Дана політика приватності поширюється на наш сайт.

Адреса вебсайту: https://10hryven.com.ua/

3.   Які дані збираємо і навіщо?

Дані які ми збираємо діляться на дві категорії: технічну інформацію і дані, які надає нам користувач.

Технічна інформація. Коли ви заходите на наш сайт, деякі дані збираються автоматично. Нам потрібні технічні дані для роботи, підтримки і поліпшення нашого вебсайту. Сюди входять такі дані як IP адреса, геолокація, тип пристрою і тип браузера, файли cookie і дані про вашу взаємодію з сайтом — сесійний ID.

До сесійного ID входить: ваша взаємодія з сайтом, назва сайту, з якого ви перейшли на наш сайт, використовувані вами функції, використані сторінки на нашому сайті, спосіб використання нашого сайту і дії, які ви вживаєте, якщо такі дії присутні.

Дані, що надаються користувачем. Для того, щоб надати вам персоналізовану послугу, нам потрібно ваше повне ім’я, прізвище та по батькові, телефон і email адреса.

Ще раз коротко про те, які персональні дані ми збираємо:

Вид данихОпис данихПричина збору
Дані, надані користувачемПІБ, телефон emailВиконання наших статутних цілей Комунікація між сайтом та користувачем
Дані, надані користувачемПІБ, телефон emailМаркетинг
Автоматично збираємо даніФайли cookie Технічна інформаціяРобота сайту Аналітика роботи сайту

Зверніть Вашу увагу. Ми свідомо не обробляємо персональні дані користувачів молодше 16-ти років. Якщо ви є таким користувачем, або ж ви законний представник користувача, будь ласка повідомте нам про це на пошту o.sidak@10hryven.com.ua

4.   Як довго ми зберігаємо ваші дані?

Ми зберігаємо ваші дані протягом 24 місяців. Однак ви можете скористатися своїм правом на видалення своїх даних. В такому випадку ваші дані будуть видалені з наших серверів протягом 30 днів після вашого запиту.

5.   Чи передаємо ми дані третім особам?

Персональні дані використовуються виключно з метою контакту між нами і користувачем. Ми не плануємо передавати ваші персональні дані третім особам, але якщо виникне необхідність — ми запитаємо вашу згоду за виключенням тих випадків коли  передача даних буде необхідна для виконання статутних цілей фонду.

6.   Чи робимо ми трансфер даних?

Персональні дані, які ми збираємо, зберігаються на серверах в Україні. За замовчуванням дані зберігаються в Україні, але можливо нам потрібно буде обробити ваші персональні дані в іншій країні. При виникненні необхідності трансферу ми застосуємо необхідні заходи захисту даних і запитаємо вашу згоду за виключенням тих випадків коли трансфер даних буде необхідний для виконання статутних цілей фонду.

7.   Чи використовуємо ми файли cookie?

Ми використовуємо файли cookie, необхідні для функціонування сайту. За допомогою файлів cookie ми отримуємо таку інформацію як: IP адреса, геолокація, тип пристрою і тип браузера, персональний ID для моніторингу вашої сесії на сайті, дані про час взаємодії з сайтом, а також інформацію про вашу взаємодію з сайтом.

Якщо ви хочете відключити cookie, то ви можете знайти інструкції з управління налаштуваннями вашого браузера за цими посиланнями:

8.   Які права я маю щодо моїх даних?

У вас, як у суб’єктів персональних даних є наступні права:

  • Право на доступ до інформації. Ви можете запитати пояснення обробки ваших персональних даних.
  • Право на портативність. Ви можете запросити всі дані, які ви нам надали, а також зробити запит на передачу даних іншому контролеру.
  • Право на обмеження обробки. Ви можете частково або повністю заборонити нам обробляти ваші персональні дані.
  • Право на подачу скарг.
  • Право на видалення інформації. Ви можете відправити нам запит на видалення ваших персональних даних з наших систем.

Щоб скористатися своїми правами напишіть нам електронного листа на електронну пошту o.sidak@10hryven.com.ua

Якщо ваш запит не був задоволений, ви можете подати скаргу до регулюючого органу — Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на пошту omb@ombudsman.gov.ua

9.   Як ми оновлюємо політику приватності?

Дана політика приватності і правовідносини, що потрапляють під її дію регулюються Законом України «Про захист персональних даних». Чинні закони і вимоги до обробки персональних даних можуть змінитися. В такому випадку ми опублікуємо нову версію Політики приватності у себе на сайті. Якщо будуть внесені істотні зміни, які вплинуть на вашу приватність і конфіденційність, ми повідомимо вас за допомогою email або ж відобразимо інформацію на вебсайті і запитаємо вашу згоду.

Визначення «Персональні дані»

Термін «персональні дані», який використовується в даній Політиці, відноситься до будь-якої інформації або сукупності даних, які ідентифікують, або які використовуються Фондом, або від її імені для ідентифікації фізичної особи.

Способи збору персональних даних

Фонд збирає персональні дані он-лайн через веб-сайт та інші он-лайн-ресурси. Фонд може отримувати інформацію про користувачів ресурсів від інших сервіс-провайдерів, з якими співпрацює. Умови такого он-лайн співробітництва регулюються угодами, які вимагають належного захисту персональних даних. Фізичним особам може надаватися доступ до даного веб-сайту без збору або розкриття та обробки будь-яких персональних даних.

Фонд може використовувати два способи збору персональних даних он-лайн:
І. Інформація, яка надається Вами: Фонд може збирати персональні дані та інші дані, які Ви можете ввести у форми або поля введення даних на цьому веб-сайті.
ІІ. Інформація, зібрана з Вашого комп’ютера або іншого електронного засобу: Фонд збирає інформацію з Вашого комп’ютера або іншого електронного засобу, коли Ви відвідуєте цей веб- сайт або користуєтеся он-лайн-ресурсами Фонду. Така інформація може включати адресу Інтернет протоколу (IP-address), доменне ім’я, тип браузера, дату і час Вашого запиту та інформації, наданої на нього, шляхом використання технологій відстеження, таких як cookies та single-pixel tags. Якщо ви використовуєте мобільний пристрій для доступу до даного веб-сайту та он-лайн-ресурсів, Фонд також може збирати інформацію про Вашому мобільному пристрої, таку як ідентифікатор пристрою, його тип, а також дані про застосування даної інформації та використанні Вами мобільної версії даного веб-сайту (за наявності) та інших мобільних джерел. Також, веб-сайт та інші он-лайн ресурси використовують технології відстеження для надання додаткової функціональності, що дозволяє Вам використовувати ці ресурси більш ефективно. Фонд використовує технології відстеження способами, які не ідентифікують Вас персонально, як, наприклад, для точного визначення кількості відвідувачів або відсильні веб-сайтів або реклами наших он-лайн ресурсів, або для того, щоб дізнатися, ідентифікували Ви себе як резидент певної держави.

Що таке cookies?

Cookies – це відносно невеликі файли даних, які надсилаються веб-сервером на жорсткий диск Вашого комп’ютера, в місце, де зберігаються файли Вашого Інтернет браузера. Cookies дозволяють веб-сайту зберігати відносно невеликі обсяги інформації на Вашому комп’ютері і вилучати цю інформацію пізніше

Що таке single-pixel tags?

Single-pixel tags, також відомі як web beacons або web tags, є графікою, яка функціонує на зразок cookies. Singlepixel tags невидимі через їх малий розмір. Вони призначені для збору інформації у вебзаписах, які не ідентифікують Вас особисто, як наприклад, переглянуті веб-сторінки, веб-сайт з якого Ви перейшли і реклама, на яку Ви кликали, щоб відвідати веб-сайт Фонду.

Хто матиме доступ до моїх персональних даних?

Ваші персональні дані можуть бути доступні Фонду, у порядку, відповідному цій Політиці, іншим застосовним повідомленням, угодам та дозволам згідно з чинним законодавством України.

Чи розголошує Фонд персональні дані третім особам?

За загальним правилом Фонд не продає і не розголошує Ваші персональні дані, за винятком якщо інше передбачено цією Політикою чи іншим застосовним повідомленням, угодою і дозволом. Фонд залишає за собою право розголошувати Ваші персональні дані, включаючи Вашу адресу електронної пошти, для повідомлення органам державної влади, сторонам відповідних юридичних процедур, як визначено судом або арбітражем або іншим чином в тій мірі, яка буде необхідна згідно з чинним законодавством. Крім випадків, згаданих у цій Політиці, Ваші персональні дані не будуть розголошуватися без Вашого дозволу.

Як Фонд захищає персональні дані?

Фонд застосовує розумні заходи для захисту персональних даних, відповідно до їх особливості, враховуючи, що вони збираються і передаються між Вашим комп’ютером або мобільним пристроєм і нашим он-лайн ресурсом або сервером, а також з метою захисту персональних даних, що знаходяться у володінні Фонду, від несанкціонованого доступу, розкриття, поширення, зміни або видалення. Вашою особистою відповідальністю є вжиття заходів безпеки щодо власних копій Вашого паспорту та відповідних кодів доступу до веб-сайту або он-лайн-сервісів (якщо є).

Яким чином я можу отримати доступ і виправити мої персональні дані?

Для отримання доступу до Ваших персональних даних, зібраними он-лайн через даний веб-сайт, для їх точності, повноти і дійсності, або для запиту про видалення, Ви можете зв’язатися з нами за адресою o.sidak@10hryven.com.ua. У деяких випадках, коли Фонд повинен зберігати інформацію згідно із законодавством, ми можемо бути не в змозі видалити деякі Ваші персональні дані. У такому випадку, якщо Ви не наполягаєте на їх видаленні або норми законодавства прямо вказують на заборону або неможливість такого видалення, персональні дані можуть бути збережені Фондом. Якщо це можливо, Ви також можете оновити Ваші персональні дані он-лайн шляхом відповідної зміни інформації, яку Ви вводили у форми або поля введення даних, розміщених на веб-сайті.

Як довго Фонд зберігає персональні дані?

За загальним правилом, Фонд зберігає персональні дані протягом строків, необхідних для певної ділової мети або цілей, для яких персональні дані були зібрані.

Якими правами я володію згідно законодавства?

Згідно із Законом України «Про захист персональних даних» Ви маєте право, зокрема:
1) знати про джерела збору, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) власника чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
2) отримувати інформацію про умови надання доступу до ваших персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються ваші персональні дані;
3) на доступ до своїх персональних даних;
4) отримувати не пізніше ніж через тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються ваші персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
5) пред’являти вмотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
6) пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким власником і розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
7) на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
8) звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого або до суду;
9) застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
10) вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
11) відкликати згоду на обробку своїх персональних даних;
12) знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
13) на захист від автоматизованого рішення, яке має для вас правові наслідки.